Ben jij ondernemer in Capelle aan den IJssel en zoek je een ervaren ondernemer om je ideeën mee te delen? Een ondernemer die je op weg kan helpen als je toe bent aan een nieuwe stap? Of waar je in vertrouwen een probleem aan kwijt kunt? Dan is Mentor Capelle iets voor jou!

Uit de praktijk...de ondernemer!

RvdBergRichard van den Berg, ZZP-er, eigenaar RVMA (Richard Verkoop Management Advies)
"Nog beter worden door coaching, niet tevreden zijn met goed genoeg, maar samen het beste proberen te halen uit jezelf". Deze gedachte was voor Richard van den Berg de aanleiding om zich aan te melden bij Mentor Capelle.

 

RVMA (werving en selectie, verkoop- en managementtrainingen en individuele coaching)

Eigenaar Richard van den Berg is een enthousiaste, zeer gedreven ondernemer. RVMA ondersteunt bedrijven door het aanbieden van op maat gemaakte trainingen en (individuele) coachingstrajecten en werving van nieuw personeel. Door eigenwijs te zijn, door te zetten, kansen te zien en deze ook te grijpen met daarbij zijn persoonlijke aanpak, viert Richard in september van dit jaar alweer zijn 5-jarig jubileum. Eerder genoemde kenmerken maken volgens Richard dan ook een goede ondernemer en zijn volgens hem de kernwoorden tot succes. De liefde voor het vak en het samen met de opdrachtgever op zoek gaan naar het beste resultaat, dat is voor Richard prioriteit nummer 1.

RVMA staat voor betrouwbaarheid, eenpersoonlijke maar gezamenlijke aanpak, luisteren, de juiste vraag op het juiste moment en doorvragen, de ander stof geven tot nadenken. Deze factoren maken RVMA bijzonder en onderscheidend van het grote aanbod in de markt.

Anders communiceren

Door anders te communiceren met elkaar valt er veel winst te halen. Anders communiceren begint bij het luisteren naar de ander. Zonder deze belangrijke factor is er volgens Richard nooit sprake van het op de juiste wijze communiceren met elkaar. Met social media wordt binnen RVMA nauwelijks gewerkt omdat Richard vindt dat hij zich via de social media minder bijzonder kan maken. Hij gaat liever voor het persoonlijke contact met mensen. Om andere ondernemers te ontmoeten en zoveel mogelijk te laten zien wie RVMA is en wat RVMA doet, bezoekt Richard veel netwerkbijeenkomsten en is hij lid van de Capelse ondernemersvereniging ENC. Zijn opdrachten komen binnen via zijn netwerk, maar ook gaat Richard de boer op. Hij bezoekt winkelcentra en stapt bij de winkeliers naar binnen. Knoopt een praatje aan, vertelt over RVMA en wat hij mogelijk voor een bedrijf zou kunnen betekenen. Hier gaat veel tijd in zitten maar op deze manier kan Richard zich het beste profileren en komt hierin de persoonlijke aanpak van Richard weer naar voren.

Een nieuwe uitdaging

In het verleden werkte Richard als manager bij sportaccommodaties waarbij hij in zijn functie onder andere verantwoordelijk was voor het motiveren van medewerkers op verschillende niveaus en het verkopen van alles wat de accommodaties te bieden hebben. Richard was toe aan een nieuwe uitdaging, een uitdaging waarin hij zijn kwaliteiten kwijt kon. Bijna 5 jaar gelden startte Richard zijn eigen bedrijf RVMA; een eigen onderneming met een eigen aanpak.

Sparringspartner

De juiste match vond Richard in Jeroen Petit. Een stevige mentor die er geen doekjes omheen wond en zei wat hij dacht. Jeroen hield hem een spiegel voor en heeft hem geleerd op het juiste moment knopen door te hakken en besluiten te nemen. Tijdens het traject is dan ook de keus gemaakt het bedrijf eerst koersvast te maken en duidelijkheid te krijgen in de diverse activiteiten gezien de diversiteit van het aanbod van RVMA. Tijdens het mentortraject is Richard zich meer gaan richten op het aanbieden van werving en selectie van winkelpersoneel in de detailhandel. Omdat de ondernemer op eerder genoemd gebied ontlast wordt, is de drempel lager voor de ondernemer om samen naar andere aspecten binnen de organisatie te kijken. Het vragen om hulp wordt namelijk nog altijd gezien als een taboe, een soort falen en dat is volgens Richard dan ook de eerste kostenpost waarop beknibbeld wordt. Ondernemers moeten anders gaan denken en de kansen zien van training en coaching. Topsporters worden gecoacht en getraind. Ook verkoop en managen is topsport!

 

"Nogmaals bedankt Jeroen! Dankzij het mentortraject heb ik me meer gepositioneerd en heb ik het beste in mezelf naar boven weten te halen", aldus Richard van den Berg.

Agenda

No current events.