Ben jij ondernemer in Capelle aan den IJssel en zoek je een ervaren ondernemer om je ideeën mee te delen? Een ondernemer die je op weg kan helpen als je toe bent aan een nieuwe stap? Of waar je in vertrouwen een probleem aan kwijt kunt? Dan is Mentor Capelle iets voor jou!

Uit de praktijk... de ondernemer!

MarcoMesDe ZakelijkeWebsite1Marco Mes, ZZP-er, De Zakelijke Website

"Ik was best verbaasd toen ik door Mentor Capelle gebeld werd voor het begeleiden van een ondernemer, terwijl ik net mijn eigen mentee-traject had afgerond! Mentor geeft de ondernemer vertrouwen, dat had ik nodig om dit keer aan de andere kant te staan, als Mentor".

 

De ondernemer

Zoals altijd is Marco goedgehumeurd wanneer we elkaar spreken over zijn onderneming en zijn traject bij Mentor Capelle. Nog niet zo lang geleden kwam Marco met de vraag hoe hij zijn onderneming naar een hoger niveau kon tillen. Zijn vraagstelling was breed en vloog nog alle kanten op. Samen met zijn mentor Danny Langbroek van Elincom hebben ze hierin focus aangebracht en bij elke ontmoeting een subvraag behandeld. En met succes. Marco wilde het allemaal, alles tegelijk en het liefst zo veel als mogelijk. Inmiddels is hij wat rustiger geworden en is gegroeid in zijn visie. Daarnaast realiseert hij zich nu dat alles een keerzijde heeft en risico's en keuzes met zich meebrengt. Risico's en keuzes die telkens opnieuw moeten worden afgewogen. Zijn mentor heeft zijn onderneming niet zo zeer verder in de groei gebracht, maar wel persoonlijke groei en waardevolle inzichten gegeven. Inzichten waar hij eerder geen tijd voor had of de tijd niet voor nam. Dit was niet omdat hij de tijd niet wilde nemen, maar doordat het uitoefenen van zijn vak gewoonweg al
zijn aandacht opslokte.

Samen online scoren

Het is snel gegaan bij Marco. Van ondernemer met de behoefte om te sparren met een andere ondernemer, naar kandidaat bij de Capelse Ondernemer van het Jaar tot mentorschap en inzichten die hem verder brengen dan waar hij nu staat. Want hier eindigt het niet voor Marco. "Samen online scoren", "Doe het slimmer dan de concurrent" en "Zorg dat je de concurrent steeds een stapje voor bent", zijn statements waar Marco zich in onderscheidt. Een ondernemend type met een vlotte babbel, ambitieus en een ontzettende drive. Dit is overigens niet zo verrassend wanneer je weet dat het ondernemen Marco met de paplepel is ingegoten. Zijn vader is ook ondernemer en heeft meerdere ondernemingen in diverse branches. Zijn vader is dan ook altijd zijn vraagbaak geweest. Via Mentor wilde hij advies zonder persoonlijke achtergrond, sparren puur op zakelijk niveau.

De Zakelijke Website

Als medewerker in de bouw met het bouwen van websites in de avonduren, heeft Marco uiteindelijk stapje voor stapje van zijn hobby zijn werk kunnen maken. De flexibiliteit en vrijheid wat het ondernemen hem bood heeft erin geresulteerd dat Marco in 2013 volledig voor zichzelf is begonnen. Zijn klanten vindt hij voornamelijk in zijn omgeving, maar vaker nog vinden de klanten hem. Momenteel doet hij niets aan marketing en acquisitie en beseft dat dit zeker een luxe positie is. Wat zijn onderneming volgens hem interessant maakt voor klanten is het totaalpakket dat hij biedt. Samen met 4 collega-ondernemers kan de klant een totaalpakket worden aangeboden: een website-, online marketing-, design- en webshop specialist kunnen dit waarmaken. Individuele ondernemers met eigen ondernemingen die elkaar aanvullen met gemak voor de klant, alles geregeld bij 1 partij.

Trots

Trots is de 28-jarige Marco op zijn Zakelijke Website. De diversiteit aan klanten en het continue moeten schakelen en nadenken over vervolgstappen houden hem scherp. Binnen 2 jaar is zijn onderneming geworden tot wat het nu is en wat hij elke dag met ontzettend veel plezier doet. Wie wil nu niet van zijn hobby zijn werk maken?!

In oktober trekt Marco, samen met zijn aanvullende partners, in een nieuw pand in Capelle-west. Een pand wat ingericht wordt naar hun stijl: eigentijds, jong, fris en een tikkeltje eigenwijs. Nieuwsgierig geworden of is uw website aan vernieuwing toe? Kom gerust een kijkje nemen in de Kompasstraat 24 in Capelle aan den IJssel, dan zorgt Marco voor koffie en een goed gesprek.

Agenda

No current events.