Mentor Kees van Steensel

KeesvanSteenselBedrijf: Van Steensel Assurantiën is een 50-jaar oud modern familiebedrijf waar "rotterdammers met opgestroopte mouwen" de mentaliteit weergeeft. Niks gezapig stoffig bedrijf, maar de modernste techniek en klantenservice gecombineerd met ouderwetse vakkennis. Ons team van 21 mensen zit klaar om de klant in de watten te leggen. De groep bestaat uit een tussenpersoonsbedrijf wat in het zakelijk segment sinds jaar en dag de klant verwent met duidelijke tweejaarlijkse risico-rapporten en een volmachtbedrijf waarin eigen producten worden ontwikkeld (oldtimerpolis/VVE-polis ect). Daarnaast voeren wij het eigen product Botsograaf, waarvan er alleen in Nederland 1.500.000 stuks van verkocht zijn.

Statement: Kwaliteit van dienstverlening in een duurzame omgeving zit in de genen van onze mensen. Belangrijk is het al jaren gevoerde MVO (duurzaamheid)- en kwaliteitsbeleid om tot een eerlijk en goed product voor de klant te komen.

Waarom Mentor:

Als gedreven ondernemer sta ik al 27 jaar aan het hoofd van het familiebedrijf en heb daarnaast een schat aan ervaring opgedaan in begeleiding. Het is een voorrecht om mensen te kunnen begeleiden bij de stappen om naar een gezonde onderneming te komen. Daar maak ik graag tijd voor vrij.

Mentor Lex Grootenhuis

Lex foto websiteBedrijf: Paper-4U is een adviesbureau dat zich richt op het geven van inkoopadviezen die leiden tot een verlaging van de kosten door een efficientere aanpak en organisatie van de inkoop. Verder geeft  Paper-4U management advies en importeren we kopieerpapier uit Australie.

Statement: Bedrijfsleven en overheid beseffen vaak niet waar kostenvoordelen te vinden zijn zonder hun leveranciers "onder druk" te zetten .

Waar ben je goed in: Motiveren van mensen.

Waarom ben je bij Mentor: Omdat ik vind dat jonge startende en gestarte bedrijven geholpen moeten worden om succes te verzekeren.

Mentor Johan Kruithof

Bedrijf: Werkzaam bij ABN AMRO Bank als relatiemanager Bedrijven. Dagelijks bezoek ik ondernemers en ga graag de discussie aan over de ontwikkelingen in de onderneming en de markt. Maar ook de sterktes en de zwaktes van de ondernemer en onderneming komen aan bod.

Statement: Opgeven bestaat niet.

Waar ben je goed in: Netwerken, mensen met elkaar verbinden, zoeken naar oplossingen.

Waarom ben je bij mentor: Bij Mentor Capelle aan den IJssel wil ik graag mijn netwerk beschikbaar stellen die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd. Ik verwacht hierdoor een bijdrage te kunnen leveren om startende ondernemers met hun vraagstelling van dienst te kunnen zijn.

Mentor Norbert de Boer

Bedrijf: Rabobank Rotterdam. Sinds februari 2013 ben ik
Rayondirecteur bij Rabobank Rotterdam en verantwoordelijk voor het Rayon Capelle aan den IJssel, Rotterdam Prins Alexander en Nesselande. In deze functie ben ik met name marktmeester voor de Rabobank in mijn marktgebied. Dit houdt in dat ik laagdrempelig aanspreekpunt ben voor zowel de zakelijke als particuliere klanten. Ik ben actief in vele netwerken en business clubs. Tevens heb ik een maatschappelijke rol en mag ik maatschappelijke initiatieven in mijn rayon financieel ondersteunen. In het jaar 2000 begonnen als trainee bij een andere grootbank en in al die jaren altijd actief geweest in de zakelijke markt. Hierbij heb ik alle soorten relaties bediend van klein zakelijk tot corporate clients, waarbij de nadruk op het financieren van de onderneming ligt.

Statement: Enthousiasme, doorzettingsvermogen, afspraken nakomen en hard (samen) werken zijn voor mij de belangrijkste eigenschappen voor een succesvolle ondernemer.

Waar ben je goed in: Ik heb veel financiële ervaring en weet
de weg in financieringsland goed te vinden. Daarnaast heb ik een groot netwerk
en kan ik ondernemers inschakelen die starters kunnen helpen met vraagstukken
op het gebied van financiën, juridische zaken, marketing technische zaken.

Waarom ben je bij mentor: Ik vind het ontzettend leuk om
startende ondernemers te ondersteunen en hen te wijzen op de valkuilen die het
ondernemerschap met zich meebrengt. Daarnaast wil ik hen de mogelijkheid bieden
om gebruik te maken van mijn netwerk en hoop ik hen op een enthousiaste manier
te ondersteunen bij hun bedrijf. Met name op het financieringsgebied (opstellen
van een businessplan, gesprekken met de bank) heb ik toegevoegde waarde.

 

Mentor Jaap Mastenbroek

Foto Jaap aangepast  Bedrijf: Mastenmak B.V.: Participatie in   (startende) ondernemingen / Mouthaan&Interhijs B.V.: Levering,   inspectie en keuring van hijs- en   hefmiddelen en valbeveiliging.

  Statement:Ondernemen moet plezier geven. Het creëren van win-win   situaties geeft de grootste garantie voor een langdurige zakelijke   relatie. Doen wat je belooft en nakomen wat je afspreekt.

  Waar ben je goed in: Het gaan zitten op de stoel van de (potentiële) klant. Luisteren en   planmatig werken.

  Waarom ben je bij Mentor: Wat is leuker dan startende ondernemers te laten profiteren van   jouw kennis en kunde? Waarom zou je ze het wiel opnieuw laten uitvinden?? Ze proberen te   behoeden voor onnodige fouten en hierdoor voorkomen dat ze het plezier in ondernemen   verliezen.

Mentor Kees Kuijlman

Kees

Bedrijf: The BuzinezzBoozt

Statement: Enthousiasme, doorzettingsvermogen en goede dosis eigenwijsheid moet een ondernemer hebben.

Waar ben je goed in?: Ondernemers te helpen overzicht en inzicht in hun bedrijf en zichzelf, waardoor ze hun bedrijf kunnen laten floreren.

Waarom ben je mentor?: Met al mijn ervaring kan ik nu iets terugdoen voor ondernemers. En ik steek er zelf ook wat van op. De vragen die ik krijg zijn echt heel verfrissend.

Mentor Ton Keurtschreutter

ton-kurtschreutter

Bedrijf: Pianostemmer/techniker. TKPS (Ton Kurtschreutter Pianostem Service) Ik stem, repareer en onderhoud piano’s en vleugels in de ruimste zin van het woord. Voorheen eigenaar van Exclusive Piano Centre. Sinds 1981 zelfstandig ondernemer. Ca. 20 jaar bestuurslid van het ONC, waarvan de laatste 6 jaar als voorzitter. Verder diverse andere bestuursfuncties in allerlei organisaties.

Statement: “Samen naar succes!” en “Men struikelt niet over een berg maar over een keuze!”. Waar ben je goed in?: Ik denk dat ik mijn ervaring over kan brengen op anderen. In het verleden heb ik heel veel leerlingen in mijn vak begeleid en op kunnen leiden tot goede vakmensen. Vele van hen zijn uiteindelijk ook zelfstandig ondernemer geworden of zijn bij collega’s in dienst getreden. Tijdens deze mentorschappen kwam ik er bij mezelf achter dat ik er voldoening in kreeg wanneer ik mijn kennis kon overdragen aan anderen.

Waarom ben je mentor?: Ik ben mentor om:

  • Een mentee te wijzen op de valkuilen die het ondernemerschap met zich meebrengt;
  • Mijn kennis over te dragen op enthousiaste startende ondernemers;
  • Na de mentorperiode het gevoel te hebben iets bijgedragen te hebben bij het opstarten van de onderneming van een mentee.

Mentor Kees Schaap

Naamloos

Bedrijf: Pro Management Software N.V. ontwikkelt bedrijfsmatige software en app’s voor controllers, hoofdadministrateurs, accountants- en administratiekantoren. Een zeer uitgebreid CRM-systeem waarin zowel gegevens, cijfers als documenten gestructureerd worden opgeslagen en waaruit vele rapportages kunnen worden gegenereerd als jaarrekeningen, tussentijdse verslagen en aangiften. Statement: Het is heel leuk en interessant om mijn ervaringen in het bedrijfsleven te delen met startende ondernemingen. Ik leer continue bij.

Waar ben je goed in?: Ik ben op financieel gebied erg ervaren en herken snel bedrijfsmatige vraagstukken. Ik weet de vinger op de juiste plek te leggen en ben altijd erg nieuwsgierig op welke wijze bedrijfsprocessen kunnen worden verbeterd of geoptimaliseerd. Ik zie ook vaak kansen en probeer dan wegen te vinden hoe die gerealiseerd zouden moeten worden. Dat is ook de reden dat Pro Management bedrijfsondersteunende softwareproducten maakt die erg vernieuwend zijn.

Waarom ben je bij mentor?: Ik ben registeraccountant. Met mijn opleiding en ervaringen als leidinggevende weet ik wat voor soort vraagstukken men kan tegenkomen. Omdat ik al lang ondernemer ben, heb ik inmiddels ook een behoorlijk netwerk kunnen opbouwen. Het lukt mij vaak om de juiste contacten te leggen tussen mensen die op een bepaald gebied begeleid willen worden en de personen die daarvoor de juiste kennis hebben.