Ondernemer Maribel Barrera

MaribelBarreraBedrijf: Language Everywhere – Spaanse lessen voor particulieren en bedrijven.

Statement: Het is net als het leren van een taal, bij het opstarten van een bedrijf moeten er mijns inziens drie essentiële elementen in het oog worden gehouden: motivatie, doorzettingsvermogen en een uitstekende begeleiding. Dat is precies wat ik kreeg bij Mentor Capelle!

Waar ben je goed in? Het lesgeven is mijn passie. Daar ben ik zeker goed in. Omdat mijn klanten top prioriteit hebben, geef ik veel persoonlijke aandacht. Ik kan met trots zeggen dat ik veel vaste klanten heb die vertrouwen in mij hebben.

Waarom ben je bij mentor? Heel goed zijn in je vak garandeert geen succes in je bedrijf. Ik miste het zakelijke overzicht, vooral de financiële kant. Dankzij mijn mentor, Simon Verkaik, ben ik bewuster geworden van het reilen en zeilen binnen mijn bedrijf en heb ik nu beter inzicht in mijn financiële administratie.

Ondernemer Imca Hurkens

ImcaHurkensBedrijf: Icaga Coaching, gericht op de ontwikkeling van mensen.

Statement: Na het volgen van een coachingtraject bij Icaga Coaching heeft u een plan van aanpak om uw eigen passie en talent verder in te zetten om uw eigen plannen te realiseren. U heeft geleerd wat u graag wilt doen, waar u goed in bent en gaat hiermee aan de gang.

Waar ben je goed in: Tijdens gesprekken tot de kern van iemand te komen, resultaatgericht aan de slag te gaan en het zelfinzicht vergroten waardoor iemand zichzelf blijft ontwikkelen en daarmee zijn/haar talent duurzaam kan inzetten.

Waarom bij Mentor: Ik heb Icaga Coaching opgericht in 2007 als parttime praktijk. Gedurende de afgelopen jaren kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik op eenzelfde manier bezig was en mijn praktijk niet meer groeide. Ik heb toen  in 2013 beslotenom in mezelf te investeren door mij aan te melden bij Mentor Capelle, om met een ervaren ondernemer, Danny Haan, een begeleidingstraject te starten. Hij heeft mij gestimuleerd om nieuwe paden in te slaan en vooral om uit mijn eigen comfort zone te stappen. Dit heeft geresulteerd in nieuwe samenwerkingspartners, het geven van workshops en trainingen en een duidelijker beeld over wat ik te bieden heb.

Ondernemer Marco Mes

Bedrijf: De Zakelijke Website. Website en webshop bouw. Website Beheer en onderhoud. Zoekmachine optimalisatie.
Statement: Al uw online zaken goed geregeld bij 1 partij!
Waar ben je goed in: Het bouwen van websites en webshops, het beheren en onderhouden hiervan en mijn klanten hoger in Google krijgen. Dit alles zorgt ervoor dat u als ondernemer opvalt in de markt.
Waarom ben je bij mentor?: Ik merk dat mijn bedrijf groeit. Veel ondernemers zien de kansen en mogelijkheden die ik bied. Echter kom je op een moment dat je moet gaan samenwerken om projecten op te pakken. Mijn mentor heeft veel ervaring in samenwerkingen en begeleidt mij hierin. Daarnaast geeft hij veel zakelijke tips die ik graag van hem aanneem.

 

Ondernemer Richard van den Berg

RvdBergBedrijf: RVMA: werving, training, coaching

Statement: Verbeter bedrijfsresultaten door anders te communiceren.

Waar ben je goed in?: Met persoonlijke betrokkenheid ondersteun ik met werving en selectie, verkoop- en managementtrainingen en individuele coaching voor een vaste, lage prijs.

Waarom ben je bij mentor?: Coachen en gecoacht worden om het beste uit jezelf te halen.

Ondernemer Alex van Etten

alexvanettenBedrijf: Strijkservice Capelle

Statement: Mentor Capelle wijst de weg!

Waar ben je goed in?: Na ruim 32 jaar bij het Korps Mariniers gediend te hebben in een diversiteit aan functies vat ik het meestal samen als: "Ik heb overal aan gesnuffeld maar nergens echt verstand van."

Waarom ben je bij mentor?: Waar ik echt geen verstand van had was een onderneming starten, reden te meer om met Mentor Capelle in zee te gaan. Met mijn mentor (Teuni van Wijngaarden) heb ik de verschillende routes verkend en uiteindelijk de richting bepaald waar het "traject" heen moest leiden. De strijkservice bestaat inmiddels ruim drie jaar en op de onlangs vernieuwde website kunt u ondermeer kennis nemen van onze missie en visie.

Ondernemer Aifei Verwaal

aifei-verwaal

Bedrijf: AB in Control. Financieel management, administraties en belastingadvies. Voor MKB’-ers die management informatie willen hebben om op basis van cijfers hun onderneming aan te sturen.

Statement:
Met Mentor Capelle ben je in staat je onderneming sneller te laten groeien.

Waar ben je goed in?:
Het omzetten van bedrijfsgegevens in bruikbare informatie om hiermee kostenbesparing te kunnen realiseren. Met inzet van mijn fiscale kennis zorg ik voor gunstiger belastingdruk.

Waarom ben je bij mentor?:
Ik ben de eerste die gebruik heeft gemaakt van de diensten van Mentor Capelle. Ik heb veel kunnen leren van mijn mentor Siem Verkaik. Door zijn ervaring was hij in staat alle vragen op te lossen die ik op dat moment had zodat ik weer een fase verder ben gekomen met mijn bedrijf.

06-38753285
http://www.abincontrol.nl
http://nl.linkedin.com/in/aifeiverwaal
https://twitter.com/AifeiVerwaal

Ondernemer Martin van Herk

martin-van-herk

34 jaar jong, opgegroeid in Capelle aan den IJssel en trotse eigenaar van Van Herk Brandveiligheidsadvies.

Bedrijf:
Van Herk Brandveiligheidsadvies. Van Herk is het adviesbureau op het gebied van brandveiligheid bij gebouwen in zowel de ontwerp-, uitvoerings- als gebruiksfase. Het afgelopen jaar bestonden de opdrachtgevers uit architecten, bouwbedrijven, vastgoedontwikkelaars, bouwmanagement bureaus en gebouweigenaren.

Statement:
Ik raad iedereen aan om, als je de kans krijgt, je aan te melden voor het mentor project, het is pure winst voor jezelf en je onderneming.

Waar ben je goed in?:
Mijn kracht zit hem in de klantgerichtheid waar het streven naar een duurzame relatie voorop staat. Door mijn inhoudelijke vakkennis, het bezitten van de juiste competenties en een duidelijke visie over veiligheid ben ik in staat een juiste vertaling te maken van de wens van de opdrachtgever.

Waarom ben je bij mentor?:
Het gehele jaar 2013 ben ik mentee geweest en heb met de geweldige steun van Johan Kruidhof van de ABN Amro en mijn mentor Willem Meijer van de Koninklijke aannemingsmaatschappij Van Waning mijn onderneming naar een hoger niveau getild. Het resultaat is een duidelijke koers, een heldere korte- en lange termijnplanning en niet te vergeten een geweldige toename van het klantenbestand

 

Ondernemer Jaap Boiten

jaap-boiten

Bedrijf:
De Huiswerkplek. Op de Huiswerkplek in Capelle aan den IJssel wordt aan scholieren van het voorgezet onderwijs onder meer huiswerkbegeleiding, bijlessen en de cursus “de Huiswerkplanning” aangeboden, want:de Huiswerkplek maakt leren weer leuk!

Statement:
Zonder het klankbord van Mentor Capelle had het voor velen niet zo’n succes kunnen worden.

Waar ben je goed in?:
In een tijd met voor veel scholieren grote onrust (thuis, op school, via de sociale media) is de Huiswerkplek de plek in Capelle aan den IJssel waar kinderen ongestoord en begeleid hun huiswerk maken, bijlessen volgen en zich planmatig voorbereiden op hun toetsen en examens. Het merendeel van de leerlingen van de Huiswerkplek bewijst met grote regelmaat dat zij zelf, mede door de Huiswerkplek, erin slagen hun schoolprestaties te verbeteren. En daar doen we het voor!

Waarom ben je bij mentor?:
“Ik twijfelde er niet aan dat het opzetten en runnen van de Huiswerkplek zou slagen,” vertelde Jaap Boiten, “maar met de steun van Mentor Capelle en mijn mentor, die zelf ook de ervaring van een ‘Huiswerkplek’ in Oostvoorne had, ging het allemaal wel veel vlotter en geruststellender.