Ben jij ondernemer in Capelle aan den IJssel en zoek je een ervaren ondernemer om je ideeën mee te delen? Een ondernemer die je op weg kan helpen als je toe bent aan een nieuwe stap? Of waar je in vertrouwen een probleem aan kwijt kunt? Dan is Mentor Capelle iets voor jou!

Uit de praktijk... de mentor!

jeroen-petitMentor Jeroen Petit, Senior Director Salesforce.com.
Jeroen is sinds 2011 mentor en vertelt enthousiast: “Het is leuk om te doen, je leert er zelf ook weer van en zo kan ik wat bijdragen aan het lokale bedrijfsleven. Ik ondersteun nu twee startend ondernemers, beiden hebben een mooi en kansrijk concept: één van de ondernemers is Richard van den Berg.

De match lijkt goed omdat beiden behoefte hebben aan een mentor die ze uitdaagt om een koers te bepalen en zich daar ook aan te houden.”

Positioneren van je bedrijf
Jeroen legt uit hoe belangrijk een duidelijk doel is: “Voor mij is de combinatie tussen passie en goed weten wat je wilt cruciaal. Je unieke positionering in vijf zinnen opschrijven valt niet mee. Maar is het gelukt, dan kun je je daar met de nodige volharding op blijven richten. En het helpt bij het maken van de broodnodige keuzes. Uiteindelijk is je eerste deal of opdracht dan het bewijs dat je op de goede weg zit. Want uiteindelijk is het de markt of klant die bepaalt of je het goed doet.”

Ervaring delen
Wat de toegevoegde waarde van een mentor is? Jeroen weet het wel: “Ik denk dat ik met mijn ervaring vrij snel doorzie welke stappen een startende ondernemer nog moet zetten op weg naar die eerste deal. Ook ben ik niet bang om gewoon mijn menig te geven, het gaat dus verder dancoaching. Want er komt heel wat kijken bij het starten van een bedrijf. Nietalleen het opzetten van de onderneming (zoals positionering en acquisitie), maar ook de combinatie met het gezin, inkomen, zekerheid en dergelijke.”

Opstarten
De beide starters die Jeroen begeleidt, zetten hun onderneming op náást een reguliere (parttime) baan. Jeroen: “Dat is natuurlijk erg intensief, maar haalt de financiële druk voor een deel weg. Want de tijd die het kost om ‘van idee naar plan’ te komen en dat succesvol uit te voeren, is vaak langer dan verwacht. Een periode van zes tot negen maanden aan de weg timmeren zonder inkomen, is niet ongewoon en kan forse impact hebben op het gezinsinkomen. Als mentor help je dan keuzes te maken. Zo komt de startende ondernemer iets minder onder druk te staan en dat komt de kwaliteit ten goede.”

Ondernemen in Capelle
Over ondernemen in Capelle wil Jeroen ook nog wel wat kwijt: “Ik denk dat we het in Capelle vrij aardig doen. Er zijn goede voorzieningen, een uitgebreide infrastructuur en prima locaties als het Rivium. Wat ik nog wel mis is het integrale geheel: hoe krijgen we bedrijfsleven, scholen, horeca, werkgelegenheid etc. dichter bij elkaar en zorgen we ervoor dat de Capelse motor optimaal draait? Daar ligt nog wel een uitdaging.”

Agenda

No current events.