Ben jij ondernemer in Capelle aan den IJssel en zoek je een ervaren ondernemer om je ideeën mee te delen? Een ondernemer die je op weg kan helpen als je toe bent aan een nieuwe stap? Of waar je in vertrouwen een probleem aan kwijt kunt? Dan is Mentor Capelle iets voor jou!

Uit de praktijk... de ondernemer!

rianne lamperszzp-er Rianne Lampers, schrijver en uitgever: Celtica Publishing en CPRomance.
Voor Rianne Lampers is geld verdienen niet de belangrijkste drijfveer. Daarom is ze ook zo blij met haar mentor Kees van Steensel. Rianne: “Hij is voor mij de juiste match omdat hij begrijpt dat ik het blij maken van de consument en de werknemers – in mijn geval de schrijvers – minstens zo belangrijk vind.

Omzet maken en de investeringen terugverdienen om opnieuw te kunnen investeren, zijn nu mijn voornaamste doelen.”

Advies uit de praktijk
Rianne legt uit hoe belangrijk een goede match met een mentor is: “Ik heb structuur nodig, zou nog wat planmatiger moeten werken. Daar kan ik advies bij gebruiken en voorbeelden uit de praktijk van een andere ondernemer. Verder weet ik niet zeker of ik uit het juiste ‘ondernemershout’ gesneden ben. Ook daar heb ik de blik van een andere ondernemer bij nodig.”

Doelgroep bereiken
Rianne heeft als klant verschillende doelgroepen, zowel consumenten als boekhandelaren: “ Consumenten vind ik via het internet: mijn websites, Facebook en andere sociale media. De boeken die ik uitgeef, zijn verkrijgbaar via een internetboekhandel. Daarnaast bezoek ik beurzen waar mijn doelgroep – vooral fantasy liefhebbers – te vinden is. Het bereiken van boekhandelaren is een moeilijker proces. Boekhandelaren zijn niet snel geneigd boeken in te kopen van onbekende, kleine uitgeverijen. Met het groeien van mijn fonds en meer bekendheid bijde consument, hoop ik de boekhandels en andere detailhandel voor me te winnen.”

Hobby wordt werk
Een half jaar geleden zette Rianne de stap om haar baan op te zeggen en van haar hobby haar werk te maken: “Ik schreef eigenlijk altijd al. In 2007 kwam mijn eerste horrorroman ‘Het duistere pact’ uit. Dat hele proces wasmijn inspiratiebron om voor mezelf te beginnen. Het voelde als een logische stap niet alleen mijn eigen werk, maar ook dat van anderen uit te gaan geven. Al was het eerst náást mijn gewone baan.”

Toekomstplannen
Inmiddels heeft Rianne een aantal schrijvers onder contract en nog een aantal met wie ze in onderhandeling is. Ze legt uit: “Dat is voldoende basis om door te gaan.Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ik hoef nog niet te kunnen leven van wat ik doe, maar uiteraard hoop ik dat binnen een aantal jaren wel te kunnen.Zelf schrijven is iets waar ik momenteel niet meer aan toekom. Daartegenover staat dat ik werk uitbreng van anderen waar ik volledig achter sta – dat maakt veel goed.”

Agenda

No current events.